Hoe kies je de juiste fotografie

Interieurfotograaf Rotterdam

 

Om te beginnen leunt mijn fotografie zwaar op automatisering. Het is gemakkelijk om een camera aan te schaffen die voor je begint te vegen, te knippen en te bewerken. Zo kan een beginner zich gemakkelijk een weg banen door een opdracht. Als ze dat echter niet kunnen of niet in staat zijn, kunnen ze zich verloren voelen in vergelijking met anderen. Ik wil niet aan opdrachten werken, maar in plaats daarvan aan mijn eigen portfolio. De stijl van fotografie waar ik me het prettigst bij voel, zal de stijl zijn waar ik naar streef, of dat nu realiteit is of een ander medium. Ik zoek graag naar de meest unieke en esthetisch aantrekkelijke beelden. Met deze aanpak kom je echter niet ver. Ik werk hard en uit de resultaten die ik ontwikkel vloeit mijn plan in actie. In het begin van elke opdracht ga ik eerst door en kies ik de elementen die ik wel en niet kan doen. Dit is belangrijk om mijn beeldmateriaal dynamisch te houden en in lijn met het algemene thema van mijn portfolio. Dit zal me goed van pas komen als ik meer ervaring heb met illustreren en plannen. Als ik mijn opdrachten eenmaal heb verdeeld in ‘basis’ en ‘experimenteel’ maak ik tijd vrij voor wat spontaniteit. Ik zal experimenteren tussen verschillende stijlen, achtergronden en elementen in mijn documentatie. Zo kan ik experimenteren met belichting en subtielere technieken gebruiken, zodat elke inzending uniek is en een lust voor het oog. Mijn basis voor de keuze van wat ik weglaat in een inzending is het type beeld dat ik wil vastleggen. Ik wil dat elke opdracht een unieke identiteit heeft. Interieurfotografie heeft mijn voorkeur voor het vastleggen van ruimtes, maar ik heb ook portretten gemaakt. Het concept is echter een beetje anders en ik geef er de voorkeur aan me te concentreren en te focussen op kleinere gebieden.

Jordy Hyma gepensioneerde milieu fotografie

Ik ben afgestudeerd aan de McGill University in ruimtelijke advisering bij RTI Canada. In 2006 maakte ik kennis met fotografie door een knieblessure tijdens een triatlontraining, en ik werd al snel verliefd op het medium. Toen ik begin 20 was, ontmoette ik Simon, mijn man van bijna 15 jaar. Sindsdien zijn we gezegend met een geweldig team van vrienden in Ghostline. We zijn als een familie, en hebben hoogdravende vakanties doorgebracht met onze nieuwste aanwinst, Simon! Simon is onze 3.000-sq. ft. moderne Koloniale ingepakt en klaar voor ons om direct te verhuren. Maar mijn passie voor fotografie raakte op de achtergrond door het opbouwen van een bedrijf dat ons merk liefheeft via rondleidingen, jeugdhockey in de gemeenschap en het succes van ons team. Nu en altijd is fotografie/vastgoed onze passie, en we hopen die met u te kunnen delen!

Jenny Kermak gepensioneerd fotojournalistiek, post-productie

Als je mijn kamer binnenloopt is dat voor ongeveer 90% van de mensen het equivalent om te huilen van puur geluk! Ik hou ervan om te ontdekken, maar ik hou er vooral van om te leren en mezelf weer verder te ontwikkelen. Mijn huidige baan als theater- en danstechnicus is de perfecte combinatie van ervaring, enthousiasme en beschikbaarheid. Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren en mezelf nog meer vooruit te helpen. Ik ben actief en alleen op zoek naar een kans om … te blijven doen wat belangrijk voor me is en … het vinden van mogelijkheden bij elke beurt om nieuwe mensen te ontmoeten en dingen in balans te brengen. … Ik ben zeer gepassioneerd over mijn werk en mezelf en ik ben erg dankbaar dat ik het voorrecht heb om te werken met een aantal fenomenale mensen over de hele wereld! De tijd is gekomen om die lijst met dromen na te jagen, want niemand kan alles van je afnemen!

@Nefty Piar

Lees meer:

Trouwfotograaf Rotterdam

Productfotograaf Rotterdam