Hoe gebruik je een Silicone Bijtring

 

Siliconen bijtring

 

 

 

Hieronder heb ik enkele redenen opgesomd waarom ik het gebruik van een siliconen bijtring aanbeveel.

1 Hyperactiviteit van de tanden is een van de redenen waarom baby’s tandjes krijgen. Algemeen wordt aangenomen dat de tandjes van baby’s nog niet sterk genoeg zijn om hun mondje te kunnen openen. Strenge manuele technieken oefenen druk uit op de tandjes, met als gevolg dat je baby zijn uiterste best doet om op zijn duim te zuigen.

2 Het kan zijn dat uw baby moeite heeft om zijn/haar ogen te richten op dingen die dichtbij hem/haar zijn. Meer specifiek, uw baby kan naar iets kijken dat u beiden kunt aanraken. Als uw baby zijn/haar duim in zijn/haar mond stopt, kan dit een indicatie zijn dat zijn/haar tandjes nog niet volledig doorkomen. Bijtringen zijn geweldig om de spanning in dit gebied te verlichten.

3 U kunt merken dat uw baby lusteloos is, op de bank zit en veel gezichtsuitdrukking gebruikt als hij blij of inactief is. Dit zijn vaak tekenen van een vroegtijdige ontwikkeling. Als uw baby gaat zitten en staan, zijn zijn spieren waarschijnlijk maximaal ontwikkeld. Dit is vaak het moment waarop u moet uitkijken naar tandjes krijgen.

4 Als je een jongetje verwacht en je wilt niet dat hij/zij op iets anders bijt dan op babyhaar, dan raad ik je ten zeerste aan om een bijtring te gebruiken voor de achterste tandjes van je baby. Omdat melktanden schuin afgesneden zijn, zal de tandschub (technisch gezien de wortel genoemd) gegroefd zijn, en de baby zal daarom zijn/haar tanden tegen elkaar moeten trekken. Dit kan erg frustrerend zijn voor de baby omdat het trekken tegen sterke tanden kan resulteren in huilen van de baby omdat hij/zij probeert onafhankelijk te worden.

5 Het kan zijn dat uw bijtring niet goed past in de kaakjes van uw baby, wat kan wijzen op een onderbeet. Kleine kinderen hebben soms moeite met het passen van een bijtring; daarom moet u de bijtring goed gebruiken voor uw baby.

6 Sommige bijtringen worden geleverd met een schuimrubberen geleikogeltje. Dit is geen slecht idee. Het helpt om de gelei in de mond te houden. Je legt de gelei even in de koelkast, zodat het makkelijker te mengen is. Kijk echter altijd op de website van de FDA of het gebruik van de schuimgelei is goedgekeurd. Dit is geen vereiste, maar het is wel iets dat je in de gaten moet houden.

7 Over het verhaal van 2 ouderbijtringen

Een tip voor mama is om alleen volle melk of halfvolle melk te gebruiken voor je baby die net tandjes krijgt. Dit zal de hevigheid van de jeuk verminderen omdat de melk lactase bevat. Lactase helpt de baby om de lactose te verteren. Gebruik ook geen ultragepasteuriseerde melk, want die is ultragepasteuriseerd. U wordt ook aangeraden om bevroren melk te gebruiken in plaats van melk in blik.

Een tip voor papa is om puppymelk te gebruiken. Puppymelk is ultra gepasteuriseerd. Zorg er wel voor dat je een gerenommeerde dierenarts vindt om je baby te keuren. Dit is cruciaal voor de gezondheid van je baby en je melktanden.

lees meer: